binnenstad zwolle

de creatieve aanpak voor een leefbare binnenstad

Het wijkpanel is in 2015 ontstaan. Hier nemen binnenstadbewoners, vertegenwoordigers van politie, parkeerbeheer en gemeente (wijkbeheer en management) aan deel. Samen kijken wij hoe we onze binnenstad schoner, leefbaarder en vooral leuker kunnen maken. Ook kijken we welke creatieve mogelijkheden er zijn naast extra inzet van politie, parkeer- en wijkbeheer.

 

Woont u in de binnenstad en heeft u een idee die onze stad doet stralen? Meld dit dan bij het wijkpanellid bij u in de buurt. Dan gaan we er samen mee aan de slag! Op het kaartje is te zien wie het dichtst bij u in de buurt woont. 

Tip! Geen idee is te gek. Het mag gaan van sociale innovatie tot geveltuintjes. Als jij er in gelooft doen wij dat ook. 

Let op! Blijf directe overlast altijd melden via Politie of voor parkeeroverlast Handhaving & Toezicht.

Het ontstaan

 

We willen graag meer binnenstadbewoners inspireren om met ons mee te denken. Wij denken dit het best te kunnen doen door de onderwerpen waar wij ons mee bezig houden onder de aandacht te brengen.

Stad ik ben thuis

mozaiken.JPG

Een prachtig project, wat we na de Corona-stilstand weer opgepakt hebben is het mozaïeken van onze grote betonnen sofa. Het is een ode aan onze mooie stad naast de liefdesbrief die geschreven is. De bank staat in Academiehuis Grote Kerk en als u mee wilt helpen: 

De bank krijgt een mooie plek in de stad waar het een echte eyecatcher gaat worden en een mooie plek voor een geslaagd fotomoment. 

"Leuke projecten"

Milieu

Het is voor havenpassanten niet altijd duidelijk waar zij hun afval kunnen inleveren. Zij hebben ook geen afvalpas waardoor het vaak naast de containers komt te staan. Dit is geen fraai gezicht natuurlijk.

 

Kunnen wij voor hen niet verduidelijken waar zij hun afval naar toe kunnen brengen en zou het niet mogelijk zijn als de Havenmeester hen een tijdelijke pas kan verstrekken. Hierover zijn wij nu in overleg.

 

"In gesprek raken"

Speerpunt

Keuze1.jpg

Eén van onze speerpunten is de aandacht voor de 30 km zone. Voor het hele gebied binnen de gracht geldt deze snelheid maar vanwege de veiligheid willen we er graag meer aandacht voor. 

 

Van 1 april tot 8 juli wordt iedere twee weken een straat omgetoverd tot campagnestraat. Wij komen hiermee in actie voor een verkeersveilige binnenstad. Bekijk hier het filmpje dat is gemaakt tijdens de actie aan de Eekwal! 

Momenteel zijn we in overleg hoe we dit voort gaan zetten.

"Samenwerking zoeken"

Doe mee en help

Zwolle vooruit...

Vragen of meer weten?

Neem dan contact op met het wijkpanellid in jouw buurt of stuur een mail naar info@wijkpanelzwolle.org