top of page
binnenstad zwolle

de creatieve aanpak voor een leefbare binnenstad

Het wijkpanel is in 2015 ontstaan. Hier nemen binnenstadbewoners, vertegenwoordigers van politie, parkeerbeheer en gemeente (wijkbeheer en management) aan deel. Samen kijken wij hoe we onze binnenstad schoner, leefbaarder en vooral leuker kunnen maken. Ook kijken we welke creatieve mogelijkheden er zijn naast extra inzet van politie, parkeer- en wijkbeheer.

 

Woon je in de binnenstad en heb je een idee dat onze stad doet stralen? Meld dit dan bij het wijkpanellid bij je in de buurt. Dan gaan we er samen mee aan de slag! Op het kaartje is te zien wie het dichtst bij je in de buurt woont. 

Tip! Geen idee is te gek. Het mag gaan van sociale innovatie tot geveltuintjes. Als jij er in gelooft doen wij dat ook. 

Let op! Blijf directe overlast altijd melden via Politie of voor parkeeroverlast Handhaving & Toezicht.

Het ontstaan

Wat doen we wijkpanel

We willen graag meer binnenstadbewoners inspireren om met ons mee te denken. Wij denken dit het best te kunnen doen door de onderwerpen waar wij ons mee bezig houden onder de aandacht te brengen.

Stad ik ben thuis

de bank.jpg

Wat begon met een ode aan de binnenstad tijdens een wandeling, groeide uit in een fantastisch initiatief met meerdere projecten. Dat alles onder de noemer ‘Stad, ik ben thuis’. Inmiddels zijn alle projecten afgerond: een liefdesbrief, een mozaïeken bank, een Zwols lied en een daar bijhorende videoclip.

De bank heeft een mooie plek in de stad waar het een echte eyecatcher is en een mooie plek voor een geslaagd fotomoment. Via de QR-code op het paaltje ernaast kun je de videoclip bekijken.

 

 

"Leuke projecten"

Binnenstad schoon

IMG-20211016-WA0001.jpg

We proberen Zwolle schoner te maken omdat we trots zijn op onze stad. Daarnaast is het een prachtig initiatief omdat het bewoners met elkaar in contact brengt. We kletsen onderweg veel en drinken koffie na afloop. 

Elke derde zaterdag van de maand kunt u meedoen. Het is zelfs gebleken dat een mooi teamuitje is om de handen uit de mouwen te steken. 

 

"Handen uit de mouwen"

Verkeersveiligheid

Keuze1.jpg

Eén van onze speerpunten is de aandacht voor de 30 km zone. Voor het hele gebied binnen de gracht geldt deze snelheid maar vanwege de veiligheid willen we er graag meer aandacht voor. 

 

Wil je dat jouw straat omgetoverd wordt tot campagnestraat en om hiermee in actie te komen voor een verkeersveilige binnenstad? 

Bekijk hier het filmpje dat is gemaakt tijdens de actie aan de Eekwal! 

Laat het ons weten en wij komen met de materialen in jouw straat. 

"Bewustwordingsacties"

Doe mee en help

Zwolle vooruit...

Vragen of meer weten?

Neem dan contact op met het wijkpanellid in jouw buurt of stuur een mail naar info@wijkpanelzwolle.org

bottom of page