top of page

Stad, ik ben thuis

 Ben jij blijven plakken?

‘Stad, ik ben thuis!’ was een uniek cultuurproject voor en door bewoners van de binnenstad en stiekem ook een beetje van alle andere wijken van Zwolle.

 

Doel van het project

Het doel van het project is dat binnenstadbewoners samen bouwen aan een nóg mooiere Zwolse binnenstad waar iedereen zich thuis voelt.

Lekkerste plekje thuis

Vanuit het brengen van een ode hebben we met drie binnenstadbewoners het project ‘Stad, ik ben thuis!’ bedacht. De gedachte hierachter is om de liefde voor de stad te delen met anderen door samen een bank te mozaïeken. Want wat is het lekkerste plekje thuis? Voor mij is dat heerlijk op de bank, samen met anderen.”

Contact

Heb jij interesse of wil je meer weten?

Facebook: Stadikbenthuis

Instagram: Stadikbenthuis

E-mail: Stadikbenthuis@gmail.com

Liefdesbrief

 Het idee ontstond nadat de werkgroep, voor het project 20 x 20 van het buurtcultuurfonds, een wandeling door de binnenstad van Zwolle maakte. “We spraken vol lof over alles wat we er zo fijn aan vinden”, vertelt Micky. “Daar is een liefdesbrief uit ontstaan als ode aan de binnenstad.

We blijven van je genieten door rond te lopen en steeds nieuwe dingen van je te ontdekken.’ Zomaar een zin uit een liefdesbrief die door de initiatiefnemers is geschreven over hun liefde en trots voor de Zwolse binnenstad. Zij willen deze liefde graag met anderen delen en samen verder bouwen aan het project. Bekijk hieronder hoe de liefdesbrief wordt voorgedragen of bekijk hier de tekst.

Schermafbeelding 2019-03-21 om 22.49.48.png

Mozaïeken bank 

 Eén van de uitvloeiselen van het project was het mozaïeken van een betonnen bank. Zwollenaren, en soms zelfs mozaïekliefhebbers uit de regio, gingen aan de slag in Café Foyé, in de hal van theater Odeon, in de hal van het Academiehuis en in het Stadhuis. De bank heeft voordat deze op het bordes voor het Stadhuis kwam te staan al een ware rondreis gemaakt door de Zwolse binnenstad. Van begin 2020 tot halverwege 2022 is er aan de bank gewerkt.

Ondertussen kan iedereen zittend op de bank genieten van de binnenstad, een goed gesprek voeren of even heerlijk uitrusten.

de bank.jpg

Lied en Clip

 Net als het genieten van onze binnenstad, houdt ook het project niet op. Door de betrokken creatieveling Leonie van der Sterren is een lied geschreven en geproduceerd én is hier samen met Zwollenaren een videoclip van gemaakt. Een klein tipje van de sluier: luister en kijk goed, gaat het nu over de liefde voor elkaar, of over de liefde voor de stad. Wat denk jij?

Luister hieronder het lied en bekijk de videoclip.

Voorkant flyer.png
bottom of page